Boeken Over Moza´ek

Alhoewel er veel informatie op deze website staat en ook verder op internet van alles te vinden is kunnen boeken over moza´ek ook veel inspiratie geven.
En ook heel belangrijk is dat je de informatie lekker in je luie stoel kunt lezen en bekijken. Dat is toch heel anders dan het bekijken op internet. Ook als cadeautje kan een boek heel goed.

Ook in de bibliotheek kun je vaak boeken over moza´ken vinden. Hieronder vind je een aantal boeken welke je zou kunnen kopen of lenen bij de bibliotheek.

  

300 moza´ektips & technieken
Dit boek staat boordevol handige tips, foefjes, sjablonen en projecten: gemakkelijk te volgen stapsgewijze technieken, met duidelijke fotoĺs en illustraties, professionele en snelle oplossingen voor veelvoorkomende problemen.


De kunst van het mozaieken
Moza´eken is een aloude kunstzinnige techniek die ook nu nog zeer populair is. En moza´eken hebben een tijdloze schoonheid. Dit prachtige boek laat zien hoe u moza´eken kunt ontwerpen en maken.


De Moza´ektechniekengids
Ontdek de oneindige decoratieve mogelijkheden van moza´ektechnieken! Leer welk gereedschap wanneer nodig is en welke materialen en ondergrond geschikt zijn. Speel met ontwerpen, originele ideeŰn, papieren sjablonen en mallen.


Het Complete Moza´ekboek
Een uitgave met werkelijk een compleet overzicht van de moza´ekkunst. Allereerst wordt de geschiedenis van de moza´ekkunst beknopt belicht. Vervolgens komen de steen- en glassoorten en het gereedschap aan bod.


Mini-mozaieken voor huis en tuin
In dit boek wordt de nadruk gelegd op moza´ek als decoratie. Er wordt gewerkt met meerdere steensoorten in verschillende maten: het minimoza´ek, de meerkleurige ministeentjes en de traditionele kapotgeslagen tegels.


Mozaiek - kleine en grote objecten voor huis & tuin
Het begint bij het ontstaan van de stenen, gevolgd door een korte uitleg over de belangrijkste materialen. Uitgebreide aandacht is er voor de essentiŰle aspecten van het maken van een moza´ek: het ontwerp, de kleurkeuze, de legrichting en het voegen.